Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla ilçede yaşayan 43’ü çocuk 130 kişi daha ülkesine döndü. Bu yıl içerisinde Esenyurt’tan Suriye’ye dönenlerin sayısı 4 bin 200’ü bulurken, Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 2019 yılında 20-25 bin Suriyeli sığınmacıyı göndermeyi hedefledikelrini söyledi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye’de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının ardından bölgenin güvenli hale gelmesi, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini hızlandırdı. Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonu ile ülkelerine kesin dönüş yapan 43’ü çocuk 130 kişilik bir Suriyeli grubu daha memleketlerine uğurlandı. Türkiye’den ayrılmanın burukluğunu yaşayan Suriyeliler eski belediye binasının önünden Esenyurt Belediyesi’ne ait 3 otobüse binerek, ülkelerine dönmek üzere Kilis Öncüpınar ve Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Otobüsleri ve yiyecek ihtiyaçlarını Esenyurt Belediyesi’nin karşıladığı Suriyeli vatandaşlar uğurlanırken eşyaları da bir TIR ile taşındı. Memleketlerine dönmenin mutluluğunu yaşayan Suriyeli aileler, Cumhurbaşkanına ve Türk halkına teşekkürlerini dile getirdi. Memleketlerine dönen Suriyelilerin yakınları ise vedalaşırken gözyaşlarını tutamadı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de Suriyelileri bizzat memleketlerine uğurladı.

4200 Suriyeli Esenyurt’tan gitti
Son gönderilen kafileyle birlikte Esenyurt’tan Suriye’ye gönderilen Suriyelilerin sayısı 4200’e ulaştı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe Suriyelilerin memleketlerine dönme sevincini paylaştığını ifade ederek “İki taraflı bir sevinç yaşıyoruz. Onlar adına sevinç yaşıyoruz. Allah razı olsun başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kahraman ordumuz sayesinde tekrar geri döndüler. Artık bir vatanları yeniden var. Artık vatanın kavramını bilen insanlar olarak da geri dönüyorlar. Bu bizi sevindiriyor. Kendi açımızdan sevinçliyiz, ev sahipliği yaptık. Özgürleşen ülkelerine geri dönecekler. Orada hayatlarını kuracaklar ve vatanlarına sahip çıkacaklar. Biz de onlara gerekli ev sahipliği yapmış insanlar olarak mutluluk taşıyacağız. Geçenlerde İçişleri Bakanımızı takip ettim, çok sayıda dönen olmuş. Bunu en uzak noktadan gönderen belediye olmak da bize düştü. Tüm gidenlerin yaklaşık 4 bin 200 kişisi bizim gönderdiğimiz. Niyetimiz 2019 yılında minimum 20-25 bin arasında Suriyeliyi evlerine yolcu edebilmek” dedi.

Vatanımıza hasret kaldık
Memleketine dönmekten mutluluk duyduğunu belirten Salman Mustafa ise 6 yıl önce Türkiye’ye geldiğini söyleyerek, “Burada hayatımız çok güzel. Çocuklarım okula gidiyordu. Şimdi 9 kişilik ailemle El Bab’a gidiyorum. Vatanımıza hasret kaldık. Burada hiç kimsemiz kalmadı. Vatana kavuşacağım için sevinçliyim” dedi. Adile Ali ise Türkiye’de hiç kötülük görmediklerini belirterek, “Vatanıma dönüyorum. Heyecandan yüreğim atıyor” dedi.

Kesin dönüş işlemleri için İl Göç İdaresi’ne başvuran Suriyeli sığınmacılar, sığınmacı kimliklerini iade edip yol izin belgesi alıyorlar. Prosedür gereği ülkelerine döndükten sonra 5 yıl boyunca Türkiye’ye tekrar gelemiyor.


 Plajlarda Sığınmacı İstilası
Plajlarda Sığınmacı İstilası Srebrenica Soykırımı Bakırköy’de unutulmayacak
Srebrenica Soykırımı Bakırköy’de unutulmayacak Kars’ta kadın müdür yardımcısına mobbing
Kars’ta kadın müdür yardımcısına mobbing Kağıthane yazın spora doyacak
Kağıthane yazın spora doyacak DIVISIONARY zirvesinde ile İK’nın uçtan uca dijital dönüşümü anlatıldı
DIVISIONARY zirvesinde ile İK’nın uçtan uca dijital dönüşümü anlatıldı Gençlik Eyüpsultan’da ilk ayın kazananları ödüllerini aldı
Gençlik Eyüpsultan’da ilk ayın kazananları ödüllerini aldı ABB, sınıfında lider taşıma kapasitesi ve hassasiyete sahip olan en küçük endüstriyel robotu tanıttı
ABB, sınıfında lider taşıma kapasitesi ve hassasiyete sahip olan en küçük endüstriyel robotu tanıttı UyumHRM Yöneticisi Ferhat Zengin,  Peryön’de “Öncelik mi? Öncülük mü?” konusunu anlattı
UyumHRM Yöneticisi Ferhat Zengin,  Peryön’de “Öncelik mi? Öncülük mü?” konusunu anlattı Engin Zafer yazdı; Bir millete soykırım
Engin Zafer yazdı; Bir millete soykırım Küçükçekmece’den Pazarcık’a Bilim Köprüsü
Küçükçekmece’den Pazarcık’a Bilim Köprüsü AKŞENER :‘’BİZ İKTİDAR OLDUĞUMUZDA KANDİL’İ DÜMDÜZ EDECEĞİZ!’’
AKŞENER :‘’BİZ İKTİDAR OLDUĞUMUZDA KANDİL’İ DÜMDÜZ EDECEĞİZ!’’ AKŞENER: ‘’SAYIN ERDOĞAN, SAĞ ELİNDE HİZBULLAH VAR SENİN, SOL ELİNDE PKK VAR.’’
AKŞENER: ‘’SAYIN ERDOĞAN, SAĞ ELİNDE HİZBULLAH VAR SENİN, SOL ELİNDE PKK VAR.’’ Ümraniye Belediyesi’nin Minik Kahramanları
Ümraniye Belediyesi’nin Minik Kahramanları Sefaköy Sinoplular Derneği Fehmi Öztürk'ün yanında
Sefaköy Sinoplular Derneği Fehmi Öztürk'ün yanında Küçükçekmece Sinop spor'dan 3-0'lık galibiyet
Küçükçekmece Sinop spor'dan 3-0'lık galibiyet Oğulcan Ahmet Erdul Küçükçekmece spor’da
Oğulcan Ahmet Erdul Küçükçekmece spor’da Depremzede Kadınlar 8 Mart'ta tek yürek oldu
Depremzede Kadınlar 8 Mart'ta tek yürek oldu Öğretmenler depremi anlatmak için eğitim alıyor!
Öğretmenler depremi anlatmak için eğitim alıyor! İstanbul 16 Ekim dünya gıda günü'nde bütün dünya ile olacak
İstanbul 16 Ekim dünya gıda günü'nde bütün dünya ile olacak Gazeteciler Bakan Nebati'nin ‘metro onayı’nı sordu
Gazeteciler Bakan Nebati'nin ‘metro onayı’nı sordu Uzman çavuşlar ve polisler geçinemiyor
Uzman çavuşlar ve polisler geçinemiyor Türkiye 21,3 milyar dolarla en yüksek İhracat gerçekleşti
Türkiye 21,3 milyar dolarla en yüksek İhracat gerçekleşti Ataşehir Belediyesi’nden  öğrenciler kırtasiye desteği verdi
Ataşehir Belediyesi’nden  öğrenciler kırtasiye desteği verdi Atilla Çifter: yeni yılda enflasyonu beklendiği kadar geriletmeyecek”
Atilla Çifter: yeni yılda enflasyonu beklendiği kadar geriletmeyecek” Göyce-Zengezur’un Ticaret Bakanı Seyhan oldu
Göyce-Zengezur’un Ticaret Bakanı Seyhan oldu Türkiye tekrar sandığa gidecek
Türkiye tekrar sandığa gidecek Cumhurbaşkanlığını Kılıçdaroğlu, vekilliği Cumhur İttifakı aldı
Cumhurbaşkanlığını Kılıçdaroğlu, vekilliği Cumhur İttifakı aldı Farklı görüşlerin buluşma noktası Kent Yaşam Gazetesi
Farklı görüşlerin buluşma noktası Kent Yaşam Gazetesi 
       
       
           
       O SİTELERE GİRENLER YANDI!!!
          O SİTELERE GİRENLER YANDI!!!
         ŞOK! ŞOK! ŞOK! RİHANNA'NIN O GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI! KALDIRILMADAN BAKIN!
          ŞOK! ŞOK! ŞOK! RİHANNA'NIN O GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI! KALDIRILMADAN BAKIN!
         3 VE 3'TEN FAZLA ÇOCUĞU OLAN AİLELERE MÜJDE
          3 VE 3'TEN FAZLA ÇOCUĞU OLAN AİLELERE MÜJDE
         ŞOK MARKET EYLÜL AYI AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI
          ŞOK MARKET EYLÜL AYI AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI
         
        






 
             
             
            





